Hae sivustolta:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vastuullisuus

Arjen ekosyitä ja ihmisen kokoisia ratkaisuja

Vanhan puuvillatehtaan herättyä uudelleen henkiin kauppakeskus Puuvillan avattua ovensa, entisestä tehdasalueesta on muotoutunut suosittu asiointi- ja ajanviettopaikka. Maakunnan suurimpaan kauppakeskukseen saavutaan pidemmältäkin ja etenkin lomakausina saadaan toivottaa vieraita tervetulleeksi monelta mantereelta.

Vastuullisuusnäkökulmasta katsottuna kauppakeskuksen kokoisella toiminnalla on erilaisia vaikututuksia niin ympäristöön kuin yhteisöihin. Oletko koskaan ajatellut millä toimenpiteillä omassa kauppakeskuksessasi edistetään vastuullisuusasioiden toteutumista?

Kauppakeskus Puuvillaa ohjaavat vastuullisuustavoitteet määriteltiin jo kauppakeskuksen suunnitteluvaiheessa. Puuvillan vastuullisuusstrategia voidaan kiteyttää neljään peruspilariin: 1) vihreiden arvojen kunnioittamiseen 2) vastuulliseen kauppakeskussuunnitteluun 3) yhdenvertaisuuden sekä 4) yhteisen hyvän edistämiseen.

Hiilineutraalia energiaa ja vihreitä valintoja

Vanhaan puuvillatehtaan osittainen korvaaminen uudella kauppakeskuksella oli rohkea ratkaisu. Osaavissa käsissä lopputuloksena syntyi edistyksellinen kauppakeskus, jossa vanha teollisuusarkkitehtuuri ja kauppakeskuksen modernius on sovitettu taitavasti yhteen. Kiinteistön uudistamisesta lähtien ohjaavana tekijänä Puuvillan alueella onkin ollut vastuullinen kiinteistön kehittäminen ja vanhan kunnioittaminen.

Kauppakeskus Puuvilla herätti heti rakennusvaiheesta lähtien valtakunnallista kiinnostusta ja ansaitsi ensimmäisenä vanhaan teollisuuskiinteistöön toteutettuna kauppakeskuksena Suomessa korkeimman tason LEED Platinum – ympäristösertifikaatin -sekä useita kunniamainintoja vihreistä energiaratkaisuistaan, erityisesti rakennusmateriaaliensa ja geoenergiansa tiimoilta. Puuvilla otti lisää luonnon energiaa hyötykäyttönsä vuonna 2017 asentaessaan mittavan kokoisen aurinkovoimalan kauppakeskuksen katolle.

Tiesitkö, että Puuvillan kauppakeskus on ollut koko toimintansa ajan energialtaan hiilineutraali – tai että koko Puuvillan kiinteistön alueella käytetty sähkö on 100 -prosenttisesti CO2-vapaata? Tutustu Puuvillan kestäviin valintoihin ja vihreisiin ratkaisuihin:

Vastuullista kauppakeskus-
suunnittelua

Meillä kaikilla on mahdollisuus tehdä valintoja yhteisen edun nimissä. Yhteiskuntavastuunsa tiedostava kauppakeskussuunnittelu vaatii jokapäiväistä työtä, jotta sekä henkilökunnalla että Puuvillassa asioivilla ihmisillä olisi yhtäläinen mahdollisuus saapua kauppakeskukseen, liikkua tiloissamme ja viettää miellyttävää ostosreissua Puuvillassa. Yleisesti ottaen voi sanoa, että koko kauppakeskuksen toiminta kuuluu vastuullisen suunnittelun piiriin.

Tutustu vastuullisen kauppakeskusssuunnittelun perusaihealueisiin klikkamalla aihealueita alla. Mikäli sinulle herää vastuullisuusosiotamme lukiessasi ideoita tai yhteistyöehdotuksia teemaan liittyen, lähetä meille ideasi tämän sivun alaosan Vastuullisuusidea! -lomakkeen kautta!

Yhdenvertainen
kauppakeskus Puuvilla

Yhdenvertaisuus tarkoittaa, että jokainen on samanarvoinen riippumatta sukupuolesta, iästä, etnisestä tai kansallisesta alkuperästä, kansalaisuudesta, kielestä, uskonnosta, vakaumuksesta, mielipiteestä, vammasta, terveydentilasta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muusta henkilöön liittyvästä syystä.

Yhdenvertaisuusperiaatteen mukaan kaikkia ihmisiä pitää kohdella samalla tavalla, eikä ihmisiä saa erilaisuuden takia saattaa eri asemaan tai syrjiä. Tämä koskee kaikkia, niin työntekijöitä kuin asiakkaitakin.

Me Puuvillassa sitoudumme työntekijöiden yhdenvertaiseen ja oikeudenmukaiseen kohteluun kaikissa henkilöstön, vuokralaisten ja yhteistyökumppanien kanssa hoidettavissa asioissa ja edesautamme yhdenvertaisuuden toteutumista myös asiakkaiden kesken.

Monta yritystä,
monta tapaa vaikuttaa!

Vastuullisuudella on monet kasvot. Puuvillan alueella on paljon toimijoita ja jokainen voi parhaiten vaikuttaa vastuullisuuteen yrityksenä omasta toimialastaan käsin. Vastuullisuustyötä tehdään ja siinä kehitytään joka päivä, ja yhdessä löydetään myös käytänteitä, jotka pala palalta luovat yhä parempaa huomista.

Yksi yritys voi panostavaa erityisesti hävikin ehkäisyyn, toinen haluaa lisätä kierrätysmateriaaleista tehtyjä tuotteita valikoimiinsa, kolmannella vastuullisuus kulminoituu vahvasti eettisyyteen ja neljäs työskentelee hartiavoimin joka osa-alueella. Kauppakeskus on täynnä hienoja, tärkeitä vastuullisuustekoja!

Puuvilla on organisaationa mukana luomassa toiminatympäristöä ja kulttuuria, jossa myös vuokralaisten on hyvä harjoittaa ja kehittää omaa vastuullisuuttaan. Tutustu Puuvillassa toimiviin vastuullisuuskonkareihin ja tuoreisiin vastuunkantajiin Puuvillan Yritykset ja palvelut -sivuilla, vuokralaistemme yritysesittelyjen ja omien kotisivujen kautta:

Kehitysehdotuksia?

Vastuullisuus ei ole kerralla tehty kokonaisuus vaan monien osatekijöiden ja ihmisten kokoisten ratkaisuiden summa. Olisiko sinulla kehitysidea tai kumppanuusehdotus Kauppakeskus Puuvillan vastuullisuuteen liittyen? Mikäli vastasit kyllä, kerro se meille alla olevan lomakkeen välityksellä! Luemme kaikki lähetetyt ideat mielenkiinnolla!

Vastuullisuusidea!