Hae sivustolta:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kauppakeskuksen rakentamisvaihe päättyi Puuvillassa

13.10.2014

Kaksivuotinen rakennusurakka sai 2.10.2014 lopullisen sinetin, kun Skanska luovutti kauppakeskus- kiinteistön tilaajalle

Kaksivuotinen rakennusurakka sai 2.10.2014 lopullisen sinetin, kun Skanska luovutti kauppakeskuskiinteistön tilaajalle eli Porin Puuvillalle alkuperäisen aikataulusuunnitelman mukaisesti.

– Jo urakan alkumetreillä tiedettiin, että rakentamisaikataulu tämän kokoluokan hankkeelle on todella tiukka. Skanska sitoutui viemään projektin sovitusti maaliin ja onnistui siinä erinomaisesti. Ponnistus on ollut valtava kaikille hankeosapuolille, josta iso kiitos kaikille projektin eri vaiheissa mukana olleille, Porin Puuvillan hankejohtaja Marko Liimatainen kehuu kumppaneita ilmeisen tyytyväisenä.

Vaikka töitä tehtiin tiukalla aikataululla, työn jälki on kaikilta osin hyvää ja laadukasta.
– Tietomallinnukseen perustuva rakentamisprosessi on selvästi vaikuttanut aikatauluhallintaan ja työn laatuun positiivisella tavalla. Perinteisin menetelmin ei vastaavaan tulokseen olisi päästy, Liimatainen toteaa.

Heti urakan vastaanottokokouksen jälkeen alkoi kauppakeskuksen liiketilojen hallinnanluovutus käyttäjille. Toimijoilla on kuukausi aikaa kalustaa ja tavaroittaa myymälätilat ennen 30.10. avajaisia. Tavarantoimitukset Puuvillaan ovatkin kiivaimmillaan tulevien viikkojen aikana.

Ulkoalueilla työt vielä jatkuvat

Urakkavaiheen päättyminen ei pysäytä rakentamista täysin vaan korttelin piha-alueilla ja ympäröivillä kaduilla rakennustyöt vielä jatkuvat. Työmaaparakkien poiskuljetusten jälkeen Siltapuistokatu palautetaan ennalleen, joskin sisään- ja ulosajoliitynnät Puuvillan paikoitushalliin muuttavat jonkin verran ajokaistajärjestelyjä. Myös Porin kaupungilla on kadunrakennustöitä meneillään Pumpulikadulla, Kehräämönkadulla sekä Isosannan Puistokadulla. Katutyöt valmistuvat kauppakeskuksen avajaisiin mennessä.