Hae sivustolta:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Palkinnot kannustaneet parempaan työturvallisuuteen

10.10.2014

Puuvillan työmaalla on työskennelty syyskuun loppuun mennessä yli 650 000 tuntia ilman yhtään yli päivän poissaoloon johtanutta tapaturmaa.

Puuvillan työmaalla on työskennelty syyskuun loppuun mennessä yli 650 000 tuntia ilman yhtään yli päivän poissaoloon johtanutta tapaturmaa. Työturvallisuuteen on kannustettu muun muassa kuukausittain annetuin työturvallisuuspalkinnoin.

– Työmaalla on sakotettu työturvallisuuspuutteista, mutta halusimme kehittää asiaa positiivisemmalla lähestymistavalla. Idea saatiin Skanskan sairaalatyömaalta Tukholmasta, kertoo tuotantopäällikkö Teemu Saarinen Skanskasta.
Työturvallisuus lähtee Saarisen mukaan ennen kaikkea hyvästä perehdytyksestä.
– Suurella työmaalla on paljon huomioitavia erityispiirteitä ja eri urakoitsijoiden töiden yhteensovittaminen on haastavaa. Työturvallisuustyössä on onnistuttu mallikkaasti, Saarinen toteaa.

Kauppakeskus Puuvillan työmaalla on vuoden aikana työturvallisuudesta palkittu K.T. Tähtinen Oy, Tomfix Oy, Sähkö-Pori, Hyttisen Eristysliike Oy, Esko Nurmisen Maalaamo Oy, Lännen Sähköpalvelu Oy, Arsedel Oy, Muuraustyö Aimo Heinonen Oy ja viimeisimpänä syyskuussa Ilmastointi Salminen Oy.

Työturvallisuuspalkintoon on liittynyt 250 euron lahjoitussumma, jonka työturvallisuudesta palkittu yritys on saanut osoittaa haluamaansa kohteeseen. Palkintoja on mennyt muun muassa urheiluseuroille, lastensairaalaan, MS-liiton toimintaan ja vanhustenhoitoon. Kaikkiaan lahjoituksia kertyi 2 250 euroa.