Hae sivustolta:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Puuvilla luopuu päivittäissiivouksessaan pesuaineiden käytöstä

06.06.2022

Puuvilla siirtyy ensimmäisten joukossa Suomessa käyttämään päivittäisessä siivoustyössä yleisissä tilois-saan pelkkää vettä – tosin siivousvesi ei ole aivan tavallista, vaan nano-otsonivettä.

NAO-teknologialla tuotetussa otsonivedessä huoneilman hapesta valmistettu otsoni pakataan nanokuplina veteen, joten otsonin lisäksi tehoaineena vedessä toimivat myös miljoonat mikroskooppisen pienet nanokuplat. Nano-otsonivedellä voidaan puhdistaa ja desinfioida kaikki vedenkestävät pinnat, tasot, ikkunat, lattiat ja WC- tilat, kokolattiamatot ja kangasverhoiluihin tulleet tahrat.

”Pesuaineettomuus ja erityisesti WC-tilojen pesu ilman pesuaineita kuulostaa ehkä hurjalta, mutta likaisella pinnalla otsonivesi tosiaan toimii desinfioivana yleispuhdistusaineena irrottaen likaa ja hävittäen mikrobeja”, kertoo siivous- ja kiinteistöhoidon palvelupäällikkö Satu Väli-Mattila ja jatkaa: ”Kiinteistön mikrobitaso laskee, eikä pesuaineista luovuttaessa pintoihin jää liukkautta aiheuttavia puhdistusainejäämiä. Pienenä huomiona mainittakoon, että vaikkemme päivittäissiivouksessa käytä pesuaineita, on toki tiettyjä kohteita, joihin tarvitaan erityisaineet, esimerkkinä töherryksien poisto seinäpinnoista tai rasvanpoisto ravintolan ympäristöissä.”

Myös kauppakeskusjohtaja Tiina Justén on tyytyväinen: ”Nanoveden käyttöönotossa on monta hyvää asiaa: Työntekijöiden näkökulmasta turvallinen ja valmis nanovesi taas on helppo, eikä kemikaalikuormitusta synny. Siivoustyön kuormitus vähenee ja työhyvinvointi kasvaa.”

Platinatason Leed – ympäristösertifikaatin ansainneeseen kauppakeskukseen pirtaan nano-otsonivesi sopiikin täydellisesti. Puhtaanapidon hiilijalanjälki pienenee myös veden ja pakkausmateriaalien käytön sekä kuljetuspäästöjen määrän vähetessä minimiinsä.