Hae sivustolta:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jätehuolto ja siivous

Vastuullista puhtaanapitoa

Kauppakeskuksen siivoustiimin toimet vaikuttavat luonnollisesti näkyvään siisteyteen, mutta myös sisäilman laatuun ja hygieenisyyteen. Miellyttävän siisti ympäristö on tärkeä hyvinvoinnin tekijä ja siivoustyössä voi panostaa myös vihreyteen. Merkittävää ympäristön kuormittavuuteen vaikuttava parannus tapahtui, kun päätimme perussiivouksessa luopua pesuaineiden käytöstä.

Puuvilla kehittää omaa toimintaympäristöään jatkuvasti, niin puhtaanapidon kuin jätteiden hallinnan saralla. Ison kiinteistökokonaisuuden jätehallinta ei ole pieni asia ja meille pienet valinnat tarkoittavat isoa vaikuttavuutta. Tavoitteemme onkin a) vähentää jätteiden syntymistä ja b) maksimoida syntyvien jätteiden kierrätystä.

Vedestä on moneksi!

Puuvillan pintamateriaalivalinnat ovat osoittautuneet onnistuneiksi. Pintoja on helppo puhdistaa ja ne ovat kestäneet hyvin aikaa ja kulutusta. Puuvillan siivoustiimi sekä kiinteistönhoito tekevät päivittäin hyvää työtä kaikkien viihtyvyyden ja siistin ympäristön eteen.

Puuvillan kauppakeskus siirtyi ensimmäisten joukossa Suomessa käyttämään yleisten tilojen perussiivouksessa pelkkää vettä. Vesi ei tosin ole aivan tavallista, vaan nano-otsonivettä: NAO-teknologialla tuotetussa otsonivedessä ilman hapesta valmistettu otsoni pakataan nanokuplina veteen. Nano-otsonivesi toimii desinfioivana yleispuhdistusaineena irrottaen likaa ja hävittäen mikrobeja. Pesuaineista luovuttaessa pintoihin ei myöskään jää liukkautta aiheuttavia puhdistusainejäämiä.

Nanoveden käyttöönotossa on todettu monta hyvää puolta. Työntekijöiden näkökulmasta turvallinen ja valmis nanovesi on helppokäyttöinen, kemikaalikuormitusta ei synny ja koko siivoustyön kuormittavuus vähenee. Nano-otsoniveden desinfioiva ominaisuus ehkäisee infektiotautien leviämisen pintojen välityksellä. Puhtaanapidon hiilijalanjälki pienenee veden ja pakkausmateriaalien käytön sekä kuljetuspäästöjen määrän minimoituessa ja käytetty vesikin voidaan kaataa viemäriin ympäristöä kuormittamatta.

Toimiva jätehuolto on tärkeä osa
ympäristön huomioinnissa

Puuvilla kierrättää jätteensä joko uusiokäyttöön tai hyödynnettäväksi energiana. Tällä hetkellä kiinteistön eri materiaaleista kierrätetään- ja hyödynnetään 73% ja loput materiaalit hyödynnetään energiana (27%).

Puuvillan kiinteisöhuolto on vuonna 2020 jätteiden käsittelyn osilta asettanut tavoitteeksi, että vuoden 2022 loppuun mennessä materiaalien kierrätys- ja hyödyntämisaste olisi 75%.

Puuvilla järjestää vuokralaisilleen kierrätykseen ja jätteiden hallintaan liittyen jatkuvaa koulutusta ja valvoo, että kierrätys tontilla tapahtuu sovitunlaisesti. Jätteet lajitellaan lainsäädännön ja ohjeiden mukaisesti sekä varastoidaan jokaiselle jätelajille tarkoitettuun erilliseen säiliöön.

Myös asiakkailla on mahdollisuus osallistua kierrättämiseen laittamalla kauppakeskuksessa asioimassa ollessaan syntyneet roskat kauppakeskuksen käytäillä sijaitseviin lajitteluroskiksiin, palauttaa pullot pullonkierrätykseen sekä tekstiilit tekstiilikierrätykseen. Myös osalla kauppakeskuksen liikkeistä on kierrätysohjelmia, joihini pääsee tutustumaan liikkeiden omien esittelysivujen kautta Yritykset ja Palvelut -osiossa.