Hae sivustolta:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Aukioloajat:

Maanantai: Suljettu
Tiistai: 13:00-17:00
Keskiviikko: Suljettu
Torstai: Suljettu
Perjantai: 13:00-17:00
Lauantai: Suljettu
Sunnuntai: Suljettu
Lipunmyynti avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 13–17 sekä Kehräämön arkiesityspäivinä klo 16-18

Rakastajat-teatteri

Vapaa-aika

Ruoka & Juoma

Palvelut

RAKASTAJAT-TEATTERI
Rakastajat-teatteri on monipuolinen, luovasti rohkeiden ja korkeatasoisten teatteritapahtumien tarjoaja: teatteria, musiikkia, tapahtumia ja kohtaamisia. Rakastajat-teatteri on Satakunnan ainoa vapaa ammattiteatteriryhmä. Rakastajat aloitti pienenä huoneteatterina Poriginal galleriasta ja on vuosien saatossa kasvanut merkittäväksi maakunnalliseksi ja valtakunnalliseksi teatteritoimijaksi sekä festivaalijärjestäjäksi.

Uskomme katsojien väliseen tasa-arvoon. Siksi haluamme olla helposti lähestyttävä, pitää lippumme hinnat niin alhaalla kuin pystymme ja samalla myös haastaa yleisöä. Haluamme vahvistaa yhteyttä paikallisiin asukkaisiin ja saavuttaa erilaisia, uusia yleisöjä. Haluamme edistää erilaisten ihmisten välistä tasa-arvoa, vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan ja tarttua rohkeasti päivänpolttaviin kysymyksiin ja myös arkoihin aiheisiin.​​​​​​​

MISTÄ KAIKKI ALKOI?
Näyttelijät Hilkka Ollikainen, Angelika Meusel ja Kai Tanner sekä puvustaja-lavastaja Lizz Santos perustivat ryhmän vuonna 1991 tarjotakseen satakuntalaiselle yleisölle rohkeaa, taiteellisesti tinkimätöntä, intensiivistä ja ajatuksia herättävää huoneteatteria – huumoria ja elämän hulluutta unohtamatta. Teatteri on nimetty ensimmäisen ensi-illan, Harold Pinterin Rakastaja-näytelmän mukaan. Rakastaja sai ensi-iltansa Poriginal galleriassa 12.12.1991.

OMIIN TILOIHIN
Oma teatteritila saatiin keväällä 1997 Valtakadulta. Nykyisin Studio Hilkkana tunnettu paikka nimettiin alunperin Hilkka-näyttämöksi teatterin edesmenneen perustajajäsenen, Hilkka Ollikaisen, mukaan. Teatterisalissa on 60–100 katsomopaikkaa, teatteriravintolassa 30–40 paikkaa.

Kulttuuritehdas Kehräämö Porin Puuvillatehtaan alueelta saatiin käyttöön vuonna 2009. Puuvillatehtaan sydämessä toimiva Kulttuuritehdas Kehräämö on uniikki, tunnelmallinen ja esteetön teatteri, tapahtuma- ja kokoustila, jossa on A-oikeuksin tilausravintola. Kulttuuritehdas Kehräämössä järjestetään asiakastilaisuuksia, kokouksia ja kaikenlaiset tapahtumia suurista juhlista virallisiin tilaisuuksiin (70–400 hlö).

TEATTERIFESTIVAALI LAIN§UOJATTOMAT
Vuodesta 2000 lähtien Rakastajat-teatteri on järjestänyt vuosittaista vapaille teatteriryhmille tarkoitettua Lainsuojattomat-festivaalia. Alunperin festivaali oli tarkoitus järjestää kiertävänä eri kaupungeissa, mutta paikaksi on vakiintunut Pori. Tapahtuman nimi viittaa vapaiden teatteriryhmien asemaan laitosteattereille ohjatun lakisääteisen rahoituksen ulkopuolella.

PALKITTUA TOIMINTAA
Rakastajat-teatteri ja Teatterifestivaali Lain§uojattomat ovat vuosien varrella saaneet useita tunnustuksia pitkäjänteisestä työstä vapaalla teatterikentällä. Tässä niistä muutamia:

2019, Suomi-palkinto – Teatterifestivaali Lain§uojattomat, Opetus- ja kulttuuriministeriö
2019, Vuoden teatteriteko – Lain§uojattomat-festivaali, Teatterikeskus ry.
2016, Porilainen maineteko, Porin nuorkauppakamari ry.
2016, Vuoden teatteriteko – Angelika Meusel, Teatterikeskus ry.
2016, Ennakkoluuloton edelläkävijä -diplomi, Suomen Punaisen Ristin Satakunnan piiri
2015, Silmänkääntäjä-palkinto, Teatterin tiedotuskeskus TINFO
2015, Kunniakirja, Pori tutuksi ry.
2008, Pori-palkinto, Porin kaupunki

Meillä käy Puuvillan kauppakeskuslahjakortti!