Hae sivustolta:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Puuvilla käynnistää arkkitehtuurikilpailun syksyllä 2014

17.07.2014

Porin Puuvilla Oy on päättänyt järjestää arkkitehtuurikilpailun yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n kanssa.

Porin Puuvilla Oy on päättänyt järjestää arkkitehtuurikilpailun yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n kanssa. Tavoitteena on löytää uusia ideoita Puuvillan kaupunkikorttelin kehittämiseksi ja tutkia erityisesti asuntorakentamisen mahdollisuuksia korttelin alueella. Voimassa olevan kaavan mukaisesti Puuvillan alueella on noin 80 000 k-m2 rakennusoikeutta jäljellä.

– Puuvillan omistajilla on aito halu kehittää Puuvillan jo olemassa olevia kiinteistöjä sekä luoda uusia, alueen kokonaisilmeen ja toimivuuden kannalta parhaita ratkaisuja. Asunnot olisivat luonteva vaihtoehto Puuvillan laajenevien palveluiden läheisyydessä, Puuvillan kiinteistökehityksestä vastaava kauppakeskusjohtaja Pasi Välimaa painottaa.

Sekä Puuvillan että Porin kaupungin edustajien mielestä arkkitehtuurikilpailu on erinomainen keino löytää uusia ideoita, joissa koko toimintaympäristö tulee huomioiduksi niin historian, nykyisyyden kuin tulevaisuudenkin näkökulmasta.

Kutsukilpailu SAFA:n ohjeistuksen mukaisesti

Puuvillan arkkitehtuurikilpailu käynnistyy alkusyksystä kilpailuohjelman laadinnalla, jossa määritellään tavoitteet, suunnitteluohjeet ja arviointikriteerit. Ohjelma laaditaan yhteistyössä SAFA:n asiantuntijoiden kanssa. Kilpailukutsut eri suunnitteluryhmille lähetetään loppusyksystä siten, että suunnitelmat ovat palkintolautakunnan arvioitavina 2015 alkuvuodesta.

– Kilpailu on vielä suunnitteluvaiheessa. Palkintolautakunnassa tulee olemaan 5–10 jäsentä, jotka edustavat muun muassa omistajia, Porin kaupunkia sekä kaupunkisuunnitteluun erikoistuneita arkkitehteja. Edustus täsmentyy syksyn kuluessa kuten myös kilpailuun kutsuttavat suunnitteluryhmät, Välimaa kertoo.

Lisätietoja Porin Puuvilla Oy, Pasi Välimaa, kauppakeskusjohtaja,
puhelin 044 434 3080, pasi.valimaa@porinpuuvilla.fi

Puuvilla on kaupunkikortteli, jossa historiallinen kulttuurimiljöö yhdistyy ainutlaatuisella tavalla moderniin kauppakeskukseen. Puuvilla muodostaa Satakunnan vetovoimaisimman kaupan, palvelujen, tapahtumien ja tulevaisuudessa myös asumisen keskittymän. Porin Puuvilla Oy:n omistavat tasavertaisin osuuksin Renor ja Ilmarinen.